COV LUS FAJ SEEB NTAWM KAB MOB KOVIB KAUM CUAJ RAU NIAM TXIV XYUJ XEEB

Thứ hai - 24/05/2021 22:00

Thov teb: Caov nam tsiv rog xyuj seeb maov tshua !

Nyem nov kab mob covit kaum cuax los tsem kub heev los ntawm txhua lub teb chawm los sis peb lub teenhm Đlênhm Bênhd lov sij kub heev. tsaw zoo puab cov theem siab lê koo vad, phooj tsua tub nyuam tsis ntsib kav mob, kuv yog ib tug kws qlia ntawv ntawm tsêv tswg mơx no Ham Mi, kuv muaj ib lod lus ceeb ceeb toom txog niam tsiv thiab xyuj xeeb chawb hênhj zoo los ntawm kev mob kovib kaum cuaj li no.

Thaum twg xyuj seeb tuaj txog tsev kawm taud tug zov tsooj loog tsev kawm ntuag kuv, sawv deb, ntsuav teg thaum yuav mug hauv tsev kawm. Nyob tsev kawm ib leeg zaum deb ob thiav ntau Looj daim ntaub npog qhov ncauj ntau zaus hauv cov chaw pej xeem uas cov neeg sib sau ua ke; hnav daim npog qhov ncauj  ntawm cov chaw kawm thiab taud seb xyuas lee tuj los ntawm xyuj seeb yog mob qu, kub, ua tsis taus pa taud said coj mug tsev txhuaj khod mob.

Cov niam tsiv tsi los hauv tsev kawm thiab coj zoo lê 5k kuam bum y tev ceeb toom yog:

Ib. Daim npog ncauj: Looj daim ntaub npog qhov ncauj ntau zaus hauv cov chaw pej xeem uas cov neeg sib sau ua ke; hnav daim npog qhov ncauj  ntawm cov chaw kho mob thiab cov chaw sib cais.

Ob. Tshuaj tua kab mob: Ntxuav koj ob txhais tes nrog xab npum los sis tshuaj ntxuav tes. Ntxuav Cov chaw huv / khoom uas feem ntau sib chwv (tes qhov rooj, xov tooj, rooj tog zaum ...). Tu lub tsev kom huv muaj cua zoo.

Pe. Qhov nrug: Nrug deb thaum koj sib ntsib nrog lwm tus.

Plau. Tsis nyob chaw muaj neeg coob

Tsib. Qhia tsev kho mob: Ua ntawv tshaj tawm kev kho mob rau ntawm NcoVi; Nruab BlueZone ntawm qhov chaw kom tshaj tawm txog qhov kev pheej hmoo tiv thaiv COVID-19. Thaum muaj cov mob kub taub hau, hnoos, ua pa nyuaj, hu xov tooj tuaj rau ntawm Bộ Y tế.

Yog lid cov cav bum kws qlia ntawm rog xyuj xeeb hauv tsev kawm tshaj sij txuav teg thaum mus vêm seeb thiab tawm tsooj, thaum teg qias, nco ntsoov Looj daim ntaub npog qhov ncauj thaum nyob tsev kawm thiab mus tej moob coob. Ntxuav koj ob txhais tes nrog xab npum los sis tshuaj ntxuav tes. Ntxuav Cov chaw huv / khoom uas feem ntau sib chwv (tes qhov rooj, xov tooj, rooj tog zaum ...). Tu lub tsev kom huv muaj cua zoo.
        Lub sij hawm xyuj seeb nyob hauv tsev fooj kab mob cov niam txiv yuav tsum tu lub tsev kom huv muaj cua zoo, qeb tej qov tsooj kom muaj cua zoo thiab tsis txhob pub med nyuam haug dej txiag tsis tau tshaub, yuav tsum noj txaus, haus huv dam bom vem seeb rog rau coj med muam kawm ntawv hauv tsev raws li kws phaib qia rau cov niam tsiv.

Nov yog kuv cov lus quab qia los ntawm cov kws qia, cov niam txiv, cov xyuj xeeb txhua tus los ntawm kev faj seb kab mob covit 19.

Ua tsaug ntau!

Dịch: Bài tuyên truyền về phòng chống dịch covit 19 với phụ huynh

KÍNH THƯA:  -  Các bậc phụ huynh
                         -  Các em học sinh
        Các con học sinh thân mến, hiện tại  tình hình dịch covid-19 đang diễn biến phức tạp trên thế giới nói chung và Việt Nam nói riêng và đặc biệt tại tỉnh Điện Biên trong thành phố Điện Biên phủ đang rất phức tạp. Thực hiện tốt các công văn phòng chống dịch của các cấp,  để đảm bảo an toàn cho các con học sinh tại trường học cũng như ở nhà. Tôi là một giáo viên mầm non trường mầm non Họa Mi có một vài ý kiến tuyên truyền với các bậc phụ huynh cùng các con học sinh thực hiện nghiêm 1 số yêu cầu sau:
         Khi đến cổng trường được bảo vệ nhà trường đo thân nhiệt trước và sau khi vào trường và sau khi tan học hằng ngày, giữ khoảng cách , không tập trung đông người, sát khuẩn tay, bố trí  sắp sếp chỗ ngồi học theo đúng khoảng cách trên 2m,  đeo khẩu trang, sát khuẩn tay trước khi vào trường, và theo dõi sức khỏe  bằng cách đo thân nhiệt hằng ngày... Khi có dấu hiệu bất thường về sức khỏe (ho, sốt, khó thở...) phải thông báo cho ban giám hiệu nhà trường, trạm y tế xã  để được khám, tư vấn và điều trị kịp thời.

Cha mẹ học sinh không vào trong khu vực trường học, cần thực hiện tốt 5k của bộ y tế khuyến cáo đó là: Đeo khẩu trang – khử khuẩn – giữ khoảng – không tụ tập đông người – khai báo y tế trung thực để phòng chống dịch
         Các cán bộ, giáo viên, học sinh thường xuyên rửa tay với nước sạch và xà phòng, dung dịch sát khuẩn tay  trước khi vào lớp học, sau mỗi giờ ra chơi, sau khi đi vệ sinh và khi thấy tay bẩn; phối hợp với phụ huynh học sinh theo dõi sức khỏe của học sinh hằng ngày; khuyến khích học sinh, giáo viên đeo khẩu trang thông thường khi đến trường, khi tham gia giao thông, nơi tập trung đông người; bảo đảm cho các phòng học được thông thoáng, tăng cường thông gió tự nhiên bằng cách mở cửa sổ, cửa ra vào.

Trong thời gian các con nghỉ dịch covit 19 tại nhà phụ huynh cần mở cửa thông thoáng, vệ sinh sát khuẩn tay cho các con, cho các con ăn, uống đồ sạch, không uống nước lã, không ăn đồ không đảm bảo vệ sinh, đồng thời phụ huynh hướng dẫn kết hợp cho các con học bài theo đúng kế hoạch cô giáo giao để giúp các con nắm vững, đảm bảo kiến thức khi ở nhà phòng chống dịch.
Đây là lời tuyên truyền của cô giáo giúp cho phụ huynh, giáo viên cùng các con học sinh, mọi người bảo đảm an toàn sức khoẻ, phòng tránh covit 19 tại nơi công cộng cũng như tại nhà.

Tác giả: Sùng Thị Lé